Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
ENTER 2

ENTER II


20 yngre kunstnere – én udstilling – én vinder – et besøg værd.

Brandts Klædefabrik i Odense har, med deres udstilling ENTER II, formået at skabe en spændende udstilling med nogen af landets bedste yngre samtidskunstnere.

ENTER II er ikke blot en udstilling, men også en konkurrence som samler nogle af landets mest originale yngre kunstnere i kampen om Montana ENTERPRIZE prisen og 100.000 DKK.  Prisen er af international karakter og lader de unge samtidskunstnere komme til fadet udenom de almindelige museer.  Det er en skæv udstilling, men bestemt en meget interessant og seværdig udstilling med mange spændende aspekter.

En af de største oplevelser på udstillingen er efter min overbevisning ”Vinyl, Terror & Horror – Lydinstallation Worst Case Scenario” som er et meget kreativt og nyskabende installations projekt. Projektet vandt også ENTERPRIZEs rejselegat på 25.000 DKK. Her får man virkelig tankerne hen på om kunst udelukkende handler om præsentation. Samtidskunst er generelt pakket ganske godt ind og man skal nøje overveje hvad meningen med kunstværket er – Er værket blot kunst for præsentationens skyld eller hvor vil kunstneren hen med sit væk?

Foto: Torben Eskerod/Kunsthallen Brandts

Udstillingen spænder over alt lige fra kunst med symfoniorkestre til ren Rock n’ Roll. Rose Enken tager sig af Rock n’ Roll med sine ”100 Drum Kits” som i alt sin enkelhed er 100 trommesæt udført i keramik. Ikke desto mindre er det et ganske betagende projekt, som også er et selvsyn værd. Detaljerne er imponerede og håndværket er i topklasse.

Foto: Torben Eskerod/Kunsthallen Brandts

Alt i alt er det en meget suspekt udstilling med 20 forskellige udstillere, som alle peger i hver sin retning. Ingen vil samme sted hen og ingen går i samme retning. Det kan enten være en stor ulempe, men i det her tilfælde synes jeg, at det er en rigtig stor gevinst, da man ikke kommer til at kede sig, når man går rundt mellem de forskellige udstillere. Udstillingen mangler dog lidt struktur, men det gør flere utrolig spændende værker op for.

Ustillingen kan ses i Kunsthallen Brandts i Odense frem til 29. januar 2012.

Skriv en kommentar til ENTER II