Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
ZZ08F8550B

lidt lys i decembers mørke


Jeg er faldet for en ny fantastisk fotograf! Sad og kiggede i et halv kedeligt boligmagasin, og studerede et billedede af en tilfældig stue. I baggrunden hang et portræt af Pablo Picasso, taget af Gjon Mili.

Fotografen Gjon Mili er især kendt for sin nyskabende og eksperimenterende måde at bruge og lege med lyskilder på. Han fastholder en stemning, eller et split sekund på en helt bestemt måde, jeg ikke har set før. Især billedet med kvinden og pudderkvasten er et rigtig godt eksempel. Man kan nærmest fornemme hvordan støvet fra pudderen er stillestående, før den igen hurtigt falder til jorden.

Lys og skygger er det centrale i Gjon Milis billeder, hvilket giver dem en helt bestemt karakter og stemning. Derudover kan man ofte kun se dele af motivet, som er med til at give dem et kunstnerisk, nærmest drømmende udtryk, jeg er vild med!
At Gjon Mili har valgt Pablo Picasso til en fotoserie, er rigtig interessant, da Picasso selv fremstiller virkeligheden så den ses på en anden måde.
Skriv en kommentar til lidt lys i decembers mørke