Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Lana Del Rey

Lana Del Rey


Arven efter Kate Bush

Med sin single “Video Games” har den 25årige amerikanske sangerinde Lana Del Rey skrevet en sang, som signalerer et skisma i den moderne pop-scene fra den hyperdansable, sexificerede pop kendt fra kunstnere som Rihanna og Britney Spears til et mere storladen og drømmende udtryk.

I mødet mellem det sagte klaverspil, de romantiske strygere og Del Rey’s lidt udtryksløse sangstil opstår en intimitet, som ikke er at finde blandt hendes kvindelige kolleger. Det nærmeste man kommer på en kvindelig kunstner, som kan forbinde popsensibilitet med inderlighed samt kunstnerisk opfindsomhed er den 53årige Kate Bush, som havde sin storhedstid i 1970-80’erne med sange som “Wuthering Heights” og “Running Up that Hill”.

Lana Del Rey trækker på 1960’ernes Motown-sound kendt fra Supremes og The Shirelles, men kombinerer denne med en god potion melankoli, som gør udtrykket til hendes helt eget. Del Ray er et bud på en ny kvindelig kunstner, som kan skabe langtidsholdbar pop og løfte arven efter Bush.

Skriv en kommentar til Lana Del Rey