Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
01_Jodi-Bieber__575225z

Verdens bedste fotografier er kommet til Danmark


Fotoudstillingen World Press Photo ’11 er kommet til København, og er bestemt et besøg værd for alle – fotointeresseret eller ej. Udstillingen består af de bedste pressefotos fra 2010, inklusiv vinderfotografiet World Press Photo of the Year 2010 af Jodi Bieber. Udstillingen åbnede i København i fredags, jeg så den dog allerede i juni måned i Brisbane, og den kan helt sikkert anbefales.

Pressefotografierne er inddelt i kategorier, og strækker sig fra frygtelige og sørgelige billeder af naturkatastrofer og krig, til smukke og muntre billeder af natur og glade mennesker. Fotografierne er altså meget forskellige, men har det tilfælles at de på den ene eller anden måde inspirerer til eftertænksomhed.

Der er en vis bredde i World Press Photo ’11 og dermed noget for enhver smag. Man skal dog forberede sig på at blive både rørt og en smule nedtrykt – min veninde og jeg havde i hvert fald tårer i øjnene da vi forlod udstillingen.

World Press Photo kan ses i Politikens Hus i København indtil 2. november 2011.

Et udsnit et billeders kan ses på Politikens hjemmeside: http://politiken.dk/fotografier/ECE1415115/world-press-photo/

Skriv en kommentar til Verdens bedste fotografier er kommet til Danmark