Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
bjork-biophilia

Psykedeliske toner fra islands vulkan


Hvis du forestiller dig at flyve rundt inde i dit sinds univers, virker det måske uvirkeligt, men hvis du læner dig tilbage og lytter til Björks nyeste album “Biophilia”, mærker du en surrealistisk følelse af, at du befinder dig i en helt ny og speciel verden, hvor ingen hæmninger truer.

Et album med topkarakterer i skoletasken

Denne kliche-brydende sangerinde og komponist, Björk, der kommer fra Island bryder gennem de vanedannende pop-melodier og hverdagens musikalske rytmer med sit syvende album “Biophilia”, der udkom d. 10 oktober. Anmelderne kalder dette syvende album for hendes mest komplekse, banebrydende og det mest gennemførte af hendes værker til dato.  Når man lytter til hendes hårrejsende stemme, der blander sig med perfekte lyde, underlige instrumenter og dybe tekster, bliver man overvældet af hendes professionalisme og entusiastiske forhold til musikkens verden.

Hun startede sin karriere så tidligt som 12-årig med et album, der bestod af islandske børnesange. Björk kom med sit store gennembrud i 1993 med albummet “Debut” med populære singler som “Human Behaviour” og “Venus as a Boy”. Desuden er hun medvirkende som hovedrolle i Lars Von Triers anmelderoste og verdensberømte film “Dancer in the Dark (1999)”, der scorede topkarakterer på filmfestivalen “Cannes”.

Jeg er selv helt overvældet og fascineret af hendes måde at tolke musikkens verden på, og jeg synes, det mest epokegørende ved Björk, er hendes vilje til at udforske sin egen verden, sin egen musikalitet.

For neden er der nogle videoer, der består af mine storfavoritter fra hendes nyeste præstigefyldte album “Biophilia”:

http://www.youtube.com/watch?v=xpSSTjwyRlk

Hvis du vil høre mere fra hendes nyeste album og hendes andre gode album, så følg dette link: http://www.youtube.com/user/bjorkdotcom

 

 

 

Skriv en kommentar til Psykedeliske toner fra islands vulkan