Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Tap_e_plads_mineralvandsfabrikken_dansehal

Podwalk på Carlsberg-grunden


Med udstillingen Hvad gør en by værd at leve i_ sætter Dansk Arkitektur Center fokus på nogle af Københavns største byudviklingsområder. Man lanceret en række utraditionelle guides til byen, bl.a. lydguides, som går under det mundrette navn podwalks. Denne skriver tog mandag eftermiddag d. 19. september ud på Carlsberg-grunden med sin iPod i lommen for at teste den alternative byvandring.

Nemt nok
Konceptet er enkelt: find en bydel på www.cphx.dk, download den tilhørende podcast og print et kort over området. Lad skattejagten begynde…

Visioner og røverhistorier
Turen starter på den affolkede Ny Tap Plads. Midt på pladsen er et stort halvtag, hvorfra flere tusinde reb (3.500 ifølge guidestemmen) hænger og giver mindelser om gymnastiksale. Man indbydes til at svinge sig i dem, mens en byplanlægger udfolder tankerne bag pladsens udsmykning. Og så går det ellers slag i slag. Ruten gennem bl.a. J.C. Jacobsens hemmelige have og en skatepark akkompagneres af så forskellige stemmer som områdets udviklingschef, en gammel ansat og træneren for de hjemløses fodboldhold, som spiller på grunden – et remix af visioner og røverhistorier.

Det er en fordel at kende lidt til området på forhånd, da de geografiske beskrivelser ikke altid er udførlige. Men bestemt en seværdig tur – det er ikke min sidste podwalk!


Alle billeder er pressefotos fra Copenhagen X. Fotograf: Jesper Kock

Gymnastiksalsreb på Ny Tap Plads

 

Dansehallerne

 

J.C. Jacobsens Hemmelige og hængende haver

 

Skriv en kommentar til Podwalk på Carlsberg-grunden