Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
4383197-mads-brgger-i-ambassadren

Ambassadøren


Instruktøren bag filmen “Ambassadøren”, Mads Brügger, har skabt en dokumentarfilm, som viser den side af Afrika, som mange ved eksisterer men ikke helt kender til.

Mads Brügger køber sig i filmen til titlen som diplomat, for derved at få adgang til rigdom, livet på 1. klasse og ikke mindst mulighed for smugling af diamanter. Med lethed kommer papirarbejdet på plads, og Mads Brügger kan derfor begynde diplomatlivet med alt hvad det indebærer.

Mads Brügger leverer i filmen et  par løgne på vejen mod diplomattitlen, racistiske udtalelser, som i danskernes øjne ses som dybt sarkastiske, leg med livet som indsats og ikke mindst god underholdning!

Efter min mening er filmen bestemt værd at se, men jeg synes på samme tid, at der mangler en hvis dybde i måden problematikkerne skildres. Efter filmen, sidder man som publikum tilbage med ubesvarede spørgsmål og undren, og dertil en nysgerrighed og lyst til at vide mere om denne bagvedliggende verden, hvor alt er til salg og intet er sikkert.

Skriv en kommentar til Ambassadøren

2 kommentarer

  1. The Ambassador is subversive and incendiary documentary film in which the maker Brugger unveils himself as an unscrupulous forger with the sole intention to purposely damage the interest of individuals and governments for his own glory to sell his product. The film is produced with public money from the Danish Filminstitute and financed/produced with a budget of €1 million by Lars Von Trier (Zentropa), a controversial film-director who admitted to journalists in Cannes in 2011 to being a Nazi, understanding Hitler. Organizers were not amused and declared him a persona no grata to the same festival. Under influence/inspiration of Von Trier’s ideology, Danish journalist Brugger purposefully took several steps beyond the rules, both written and unwritten. It is clearly a documentary film based on fascistic roots. Take a look at a photo in Politiken
    http://politiken.dk/kultur/ECE907085/mads-brgger-dansk-journalistik-er-meget-kedelig/
    and see how Brugger presents himself like a neo Nazi on horseback. That explains why he hates Africans and ridicules the TWA pygmy people. Brugger used hidden cameras and false pretences to record and film confidential meetings and telephone conversations without informing his victims or asking them permission or approval by means of adversarial response. Then he edited a documentary film with a specific “Tunnel Vision” to transform a fantasy-fetish into reality to proof his mistrust under the slogan “The end justifies the means!”.

  2. http://bruggertheambassador.blogspot.com/ reveals what is hidden in the f*ckumentary film The Ambassador