Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Saunders

NINA SAUNDERS


Den danske kunstner Nina Saunders har i ca. to årtier beskæftiget sig med dekonstruktionen af især møbler som stole og sofaer. Resultaterne er hybride kunstværker, der befinder sig et sted mellem betegnelsen møbler og skulpturer. Den oprindelige funktion fratages disse genkendelige hverdagsobjekter, der umiddelbart fremstår humoristiske pga. formgivningen. Men bag facaden lurer der dog noget mere dystert. De deforme møbler er fordrejede, nogle af dem i nærmest smertende stillinger, og de forekommer mere foruroligende end humoristiske. Stolen især er bærer af stor symbolik og kan ligefrem tillægges menneskelige metaforer – den har arme, ben og ryg ligesom et menneske. Stolen kan være et magtsymbol, som f.eks. en trone – nogen sidder på noget/nogen. Uhyggen frembringer Nina Saunders gennem de hjemmelige og genkendelige møblers deformitet, der netop bliver billeder på de mørke sider af hverdagen og familielivet, som ikke altid er så perfekt. Vores billede på det velkendte og især trygge forstyrres igennem den forvrængede virkelighed, der repræsenteres i Nina Saunders fantastiske værker.

Skriv en kommentar til NINA SAUNDERS