Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Long Exposure

Fantastiske fotografier


Hvis der er noget jeg er fascineret af, er det smukke fotografier. Derfor er det også min plan at lære at tage billeder ved at bruge teknikken med lang lukketid (kaldet Long Exposure på engelsk), når jeg engang får råd til et rigtig godt kamera. Indtil da må jeg nøjes med at se på andres billeder og blive inspireret.

 

Lang lukketid bruges, når man ønsker at tage et fotografi, hvor der er både stilstand og bevægelse i billedet, så selve bevægelsen fremstår som eksempelvis spor af lys, eller giver en anden effekt.

 

Vil du lære at tage disse billeder, er der flere videoer på youtube, der viser hvordan det fungerer. Du skal dog være opmærksom på, at det kræver et kamera, hvor du selv kan indstille lukketiden, og ønsker du at tage billeder med lang lukketid i dagslys, kræver det enten et specielt kamera eller et filter (kaldet Neutral Density), der fungerer lidt som en solbrille, så der ikke kommer så meget lys ind i kameraet.

 

Teknikken bruges også til det, der kaldes Light Painting, hvor det er muligt at ”male” med lys på billedet.

 

Digital Photography School forklarer hvordan man gør, og viser nogle eksempler på billeder taget med lang lukketid. Det er også her billedet til artiklen er fra.

 

 

Se også billeder fra en anden hjemmeside her

 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar til Fantastiske fotografier