Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Criterioni

En anderledes DVD-butik


The Criterion Collection sælger DVD’er, du må have stående fremme for kæresten. Det er her du finder japanske samuraifilm, filosofiske franske film og film der dårligt passer indenfor kategori.

Lad det være sagt med det samme, inden du fylder det det virtuelle indkøbsnet med de film, du har jagtet i årevis – så kræver det, at du har en DVD-afspiller, der kan vise DVD Region 1 eller en Blu-ray-afspiller. Er udstyret i orden, så er du klar til at udforske The Criterion Collections omfattende samling af feinschmecker-film i alle genrer fra hele verden og fra stumfilmen og frem.

The Criterion Collection har gjort en dyd ud af, at samle på mesterinstruktører og udgive dem på flotte DVD’er f.eks. her en boks med 25 film af den legendariske japanske instruktør Akira Kurosawa.

Uforglemmelige filmperler

Her er store instruktører som Altman, Bergman, Buñuel, Cassavetes, Dreyer, Eisenstein, Fassbinder, Fellini, Godard, Hitchcock, Kieślowski, Kurosawa, Lang, Lean, Malick, Polanski, Rosselini, De Sica, von Trier, Truffaut, Welles og mange andre. Alle er det instruktører, der tager deres håndværk med bedemandsalvor og på den ene eller anden måde har revolutioneret og nytænkt det visuelle filmmedie, derfor fortjener de ordentlige DVD-udgivelser: Dem får de hos Criterion. Her prioriteres ekstramateriale også særligt højt – her bliver du ikke bare spist af med en 5-minutters featurette om hovedfilmens tilblivelse, hvor alle medvirkende skamløst roser hinanden til op over biograftaget; nej, her er store kataloger vedlagt, sjældne interviews med instruktører, kritik fra filmhistorikere og meget, meget mere.

Kort sagt The Criterion Collection er DVD-butikken for alle dem, der kender Blockbusters filmkatalog til fingerspidserne, for dem, der vil udfordres foran skærmen og dem, der går til filmen med alle sanser på overarbejde.

Du kan slå dig løs og søge i The Criterion Collection her.

Skriv en kommentar til En anderledes DVD-butik