Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
shy guy close2

Sculpture by the sea


Det storslåede, australske koncept Sculpture by the Sea udfolder sig netop nu i Århusbugten. En utradiotionel kunstudstilling i verdensklasse snor sig rundt i landskabet. 65 meget forskellige skupturer fra hele 22 forskellige lande, placeret i havet, på stranden og i skoven på strækningen fra Tangkrogen til Ballehage. Det største værk Consumer Temple-Aarhus af den australske kunstner Gary Deirmendjian troner op over Container City, som er udstillingens ingangsportal og huser et væld af aktitiviteter under afviklingen af Sculpture by the Sea Aarhus.

Kronprinseparret med ARoS direktør Jens Erik Sørensen foran Consumer Temple-Aarhus. Foto Morten Fauerby.

Sculpture by the Sea er gratis og giver mulighed for at opleve en meget bred vifte af skulpturer i en højst utraditionel kontekst. Værkerne er i den grad forskellige i deres udformning og udgør en mangfoldig og enestående repræsentation af skulpturer fra hele verden. Så pak picnickurven: for denne måned er sitet ved den del af århusbugten et must at opleve!

Den midlertidige skulpturpark eksisterer fra 2.juni-3.juli 2011 og kan opleves både på land og fra vand ombord på Svanen, der sejler i fast rutefart mellem Marselisborg Havn og Ballehage i hele perioden. Der arrangeres omvisninger, workshops for børn og Artist Talks; se mere på http://www.sculpturebythesea.dk/.

Eller følg dette link: http://www.dr.dk/Nyheder/Kultur/Kunstklub/Sculpture_By_the_Sea, hvor du kan læse mere, stille spørgsmål til kunstnerne og stemme på dit favoritværk.

Red Memory- Shy Boy af den kinesiske kunstner Chen Wenling, her dagen før den store åbningsfest i selskab med David Handley, stifter af Sculpture by the Sea, og den kinesiske blogger og kunstkonsulent/manager Anni Ma. Anni Ma talte begejstret om, hvordan Shy Boy er kommet til Danmark for at besøge den smukke, lille havfrue og måske endda udgør et passende kæresteparti for den behalede danske skulptur…

Her introduceres Shy Boy til HKH Kronprinsesse Mary af David Handley. HKH Kronprinsesse Mary og HKH Kronprins Frederik er protektorer for Sculpture by the Sea Aarhus og det er på deres intiativ at Sculpture by the Sea er kommet til Aarhus. Kronprinseparret viste stor interesse og engagement under rundvisningen på åbningsdagen.

Den australske chefkurator Axel Arnott, HKH Kronprinsesse Mary og Jens Erik Sørensen, direktør ARoS under værket Jellyfishes (ovenfor) af den hollanske kunstner Hannah Streefkerk.

Kronprinseparret og århuskunstneren Bo Mølgaard ved Ælling (Le canard inquiétant), som er et fællesværk af Bo Mølgaard og Ulrik Lund. Knopsvanen er Danmarks nationalfugl, mød denne overdimentionerede Ælling, der spejler sig i den idyliske skovsø i skoven bag Helnas Marselis Hotel!

Værket Chimecco af engelske Mark Nixon. Vinden og al bevægelse på broen sætter klangfulde lyde igang.

Udsnit af marmorskulpturen Basilica IV af Matthew Simmonds, England.

Kronprinseparret på udsigtsplatformen Widow´s Walk af Katja Bjørn, Danmark & Philip Simmons, USA & Hartmut Stocker fra Tyskland. Prøv Kikkerten!

Easel Windframe af Tim Prentice, USA. Staffeli med foranderligt lanskabsmaleri, hvor vind og lys konstant ændrer udrykket.

Sea Pink af Marc Moser fra Sweitz, som ses til venstre i billedet.

Beach Chair af Ilan Sandler fra Canada. Hvis man er heldig kan man opleve myrer eller andre insekter flytte rundt på sand i de gennemsigtige rør på den gigantiske strandstol.

Skriv en kommentar til Sculpture by the sea