Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
maier-2

Gadefotografen der alligevel ikke blev glemt


Vivian Maier var født i 1926,  arbejdede i det meste af sit voksne liv som barnepige for tre børn i New York og havde en særlig hobby; Maier var bidt af at fotografere. Med kameraet i hånden indfangede hun splitsekunder af de mange skæbner i New York og Chicago, hvor hun senere flyttede til.

Maier tog op mod 100.000 billeder, men viste dem ikke for offentligheden. Bag kameraet gemte der sig en yderst reserveret kvinde, der lod hobbyen forblive privat. I 2007 opdagede en tilfældig køber på et loppemarked, John Maloof, en papkasse med flere tusinde negativer i Chicago. Straks så han fotografens evner, slog med det samme til og tog kassen med hjem for at studerede de mange negativer nærmere. Efter nærmere research fandt han ud af, at billederne var taget af Vivian Maier og oprettede hjemmesiden VivianMaier.com, hvor han jævnligt uploader nye billedeserier fra de ellers glemte billeder i papkassen.

Det er efter min mening helt igennem fotografiske perler. Maier havde et stærkt fotografisk øje, der straks kunne indfange mennesketyper og skæve situationer. At billederne oveni bærer på Maiers historie om en ensom sjæl, der aldrig selv gik i dialog med offentligheden, synes jeg kun efterlader et endnu stærkere udtryk.

Forneden er et udpluk af Maiers billeder. Tag selv et kig på hjemmesiden.

Sådan så hun ud, Vivian Maier. Her et selvportræt.

 

Billeder fra New York:

 

Skriv en kommentar til Gadefotografen der alligevel ikke blev glemt