Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
geminoid-dk

Menneskerobotten


Nu er det ikke længere kun forbeholdt filmens verden at have robotter, der ligner, og opfører sig som mennesker. En geminoid er en robot, der er skabt som en tro kopi af et menneske, og som kan gengive mimik og bevægelser tilsvarende dens menneskelige pendant. Nu er der skabt en dansk robot, kaldet Geminoid-DK, som er den første af sin slags i Europa.

Denne Geminoid fremstår som en kopi af Henrik Schärfe, der er leder af Center for Computermedieret Erkendelse på Aalborg Universitet.

Læs mere i artiklen fra Nordjyske.dk

På mandag d. 16. maj 2011 er der reception for Geminoid-DK, og det foregår fra kl. 14.00-17.00 på Kroghstræde 3, 9220 Aalborg Øst. Se evt. Facebookeventen for nærmere info. Billedet i dette indlæg er fra Geminoids Facebookside.

 

For de af jer der ikke har mulighed for at deltage i receptionen, vil jeg anbefale at tjekke Geminoid-DK’s Youtube-kanal ud.  Her findes forskellige videoer af tests af robotten, som efter min mening er nærmest uhyggeligt virkelighedstro!

Skal din nysgerrighed pirres yderligere? Jeg anbefaler at se videoen:

 

Skriv en kommentar til Menneskerobotten