Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
sam-rockwell-choke-chuck-palhunick1

Choke


Chuck Palahniuk har gennem et årti været én af de mest interessante nye amerikanske forfattere. Hans debutroman ”Fight Club” fra 1997 blev allerede samme år lavet som spillefilm med bl.a. Brad Pitt og Edward Norton i hovedrollerne. I 2008 blev en af hans andre romaner filmatiseret, nemlig den forrygende ”Choke” fra 2001.

Filmen, som har Sam Rockwell og Anjelica Huston i hovedrollerne, er en sort komedie med et hylemorsomt og skingrende skørt plot.
Rockwell spiller Victor Mancini, en sexafhængig som til dagligt arbejder i en såkaldte ”historisk landsby”, hvor han bevæger sig rundt i 1700tals kostumer og parykker. Hans mor, spillet af Huston, er indlagt på et psykiatrisk hospital. For at forsørge hende, går Victor på restauranter og lader sig kvæle i sin mad for så at få fremmede til at hjælpe sig. Han har fundet ud af, at folk får et helt unikt forhold til en person de har reddet, og han modtager derfor checks fra de folk, som har ”reddet” hans liv. Moderen har ikke længe igen, og Victor er desperat efter at finde ud af hvem hans far er før det er for sent. Herfra følger en masse skøre indslag og forviklinger som gør denne film til en af morsomste film jeg har set længe.

Filmen er skæv, sær og sjov. Sam Rockwell er forrygende som den sexfikserede dagdriver og Anjelica Huston ligeledes suveræn som hans psykisk syge mor. For jer som holder af Coen-brødrenes sære universer, vil I føle jer godt underholdte af ”Choke”.

Skriv en kommentar til Choke