Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Aweditorium

Udforsk musik på din iPad


Aweditorium. Det er navnet på den app, jeg netop har downloaded til min iPad. Kan du lide at gå på opdagelse i musik, og har du en iPad, så er der gratis underholdning til dig, hvis du lyster!

 

Og hvad kan applikationen så? Når du åbner Aweditorium fyldes skærmen med massevis af små billeder af kunstnere, som du kan vælge imellem at lytte til. Umiddelbart kan det være lidt svært at gennemskue, hvor man skal starte, da de fleste af numrene – i hvert fald for mig – er ukendte. Men i udforskerens ånd er det jo bare om at begynde! Tryk på et billede, og musikken begynder.

Mens musikken spiller, har du mulighed for at få teksten til sangen frem, eller for at læse informationer om kunstneren. De fleste musiknumre indeholder disse informationer  – og her kommer desværre et minus: Når de popper frem på skærmen i små bokse, er det med noget, der minder om lyden af en boble der sprænges, hvilket efter min mening ikke er helt gennemtænkt, når nu man er i gang med at lytte til noget andet!

Til gengæld følger der til de fleste numre et interview med  – linket fra youtube – hvilket jeg synes er en spændende idé! Du har både musik fra, interview med og informationer om den kunstner du lytter til inden for meget nær rækkevidde. Derudover er der links til iTunes og til Facebook og Twitter, så det er muligt at købe mere af kunstneren (hvis det findes i den danske iTunes!) og for at dele begejstringen over en kunstner med andre.

 

Hvis du har lyst til at fordybe dig i og udforske musik, er denne app særdeles anbefalelsesværdig! Dog er der desværre et minus mere, hvis du er meget hooked på at finde det nyeste af det nye, hvilket er, at app’en ikke er opdateret siden 23. november 2010. Det betyder, at de informationer der skrives om kunstnerne, ikke er helt up-to-date, og at der ikke er kommet nye numre til siden sidst.

 

Alt i alt synes jeg dog, at du skal tage et kig på Aweditorium, hvis du har interesse for musik! Indtil videre har min oplevelse med programmet været overvejende positiv, og har budt på lyd og info om både nye og velkendte kunstnere!

Da jeg ikke kan holde hoved og hale i alle de musiske genrebetegnelser, og derfor ikke vil rode mig ud i at navngive genrerne på musikken i app’en, vil jeg blot afslutte med at anbefale dig at søge på Aweditorium i App Store, og se om det er noget for dig!

 

Skriv en kommentar til Udforsk musik på din iPad