Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Buss_c3

Inden den næste bus kommer…


Jeg har ikke tidligere læst noget af Helle Helle, men den positive omtale af hendes seneste roman Dette burde skrives i nutid (udkommet 14. april), gav mig lyst til at stifte bekendtskab med hendes forfatterskab. Derfor har jeg netop læst Ned til hundene fra 2008.

Ned til hundene er et fint stykke udkantslitteratur om en 42-årig kvinde, der er steget af bussen i provinsen. Nu sidder hun så der, – i et busskur langt ude på landet og venter på den bus, der først kommer dagen efter. Men det går ikke ubemærket hen, at hun sidder der med sin rullekuffert. Inden længe er hun landet hos parret Putte og John, der insisterer på, at hun går med dem hjem. Putte og John kalder deres gæst Bente – selvom det ikke er hendes rigtige navn, protesterer hun ikke. Den såkaldte Bente er præget af en vis form for apati. Hun falder nærmest umærkeligt ind i Putte og Johns hverdag, mens der hver dag kører en bus forbi, som hun ikke stiger på. Som dagene går, bliver Bente langsomt klogere på sine nye medmenneskers skæbner og historier, og det viser sig, at man måske kan nå at falde til i provinsen inden den næste bus kommer…

Ned til hundene er en absolut læseværdig, lille roman om livet i udkanten, hvor der ikke sker så meget, men hvor trygheden i det kendte, gør det muligt at invitere den fremmede dame fra busskuret indenfor.

Helle Helle – Ned til hundene

 

Skriv en kommentar til Inden den næste bus kommer…