Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
hildegard

Vild med historiske romaner?…


…Så kommer du ikke udenom denne her! Det er højst sandsynligt, at du allerede har hørt om Anne Lise Marstrand-Jørgensens Hildegard, men det skal ikke afholde mig fra at anbefale denne fænomenale, historiske roman. Scenen er sat i den tyske middelalder, hvor beretningen om den usædvanlige nonne, Hildegard af Bingen, starter med hendes fødsel i 1098. Det første bind af to, udgør en skildring af Hildegards liv til hun er knap 50 år gammel. Heri tegner sig et billede af en kvinde, der ikke blot er opsigtsvækkende pga. sine guddommelige syner og stærke religiøsitet, men også fordi hun er en særdeles stålsat kvinde, der ikke lader sig kue af autoriteter. Dette ansås ikke for passende for en kvinde i starten af 1100-tallet – hun er langt forud for sin tid! Hildegard er naturligvis i fokus, men også bogens bipersoner, som fx den überasketiske, selvpinende Jutta og Hildegards familie, er interessante bekendtskaber. Sidst, men ikke mindst, er bogen gennemsyret af en imponerende detaljerigdom, der bevirker, at middelalderen nærmest kryber ind under huden på læseren. Indtil videre har jeg kun læst det første bind, men der er ingen tvivl om, at Hildegard II er én af de bøger jeg skal læse i nærmeste fremtid!

Skriv en kommentar til Vild med historiske romaner?…