Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
big-papa-brando-apocalypse-now

Krigsvanvid eller hajgys til en god filmaften


Vores brug af film dækker mange funktioner. Fornøjelse, fordybelse, baggrundsstøj eller afslapning. Det er oftest, at vores bedømmelse afhænger af den forventning, vi har til filmen. Min egen smag dækker f.eks. alt fra Ace Ventura til Akira Kurosawa, og dækker alle typer af film. Jeg vil med dette indlæg præsentere og anbefale et par film, som falder i forskellige kategorier.

 

Til en aften med tid til fordybelse kan jeg anbefale at se Francis Ford Coppola’s klassiske Vietnam-krigsdrama ”Apocalypse Now” fra 1979. Filmen følger Kaptajn Benjamin Willard, spillet af Martin Sheen, på sin rejse ind i hjertet af Vietnams jungle, hvor han skal finde og likvidere den enigmatiske Oberst Kurtz, spillet af Marlon Brando, som er deserteret under mystiske omstændigheder. På rejsen møder Willard og hans mandskab krigens mange uhyggeligheder, hvor de må kæmpe for deres liv og deres psyke. ”Apocalypse Now” skal klart ses i redux-udgaven, som er instruktørens sidste klipning af filmen, der indeholder scener, som ikke blev vist i biografen. Scenerne er med til at styrke en allerede fantastisk film, som er blevet hyldet for sit portræt af krigens vanvid.

 

Til en aften hvor man vil underholdes på bedste vis, kan jeg anbefale Steven Spielberg’s ”Jaws”, også kendt som ”Dødens Gab”. Filmen fra 1975 fortæller historien om en ferieø som plages af en menneskeædende hvidhaj, som truer med at ødelægge øens gode ry. Scenerne hvor hajen langsomt nærmer sig sit bytte, fulgt af komponisten John Williams’ geniale tema er stadig nogle af de bedste gys der fås!

 

 

Skriv en kommentar til Krigsvanvid eller hajgys til en god filmaften