Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Olaf Ussing, Svend Kragh-Jacobsen, Ole Vinding, Hans Bendix (Lasse Blond Larsen)

Kaffeslabberas og kardinalsynder


Ole ”Bogart” Michelsen indbød i 1976 fire aldrende barndomsvenner til kaffeslabberas for åbne mikrofoner i DR. Gæsterne var skuespilleren og kogebogsskribenten Olaf Ussing, teater- og ballet-anmelderen på Berlingske Tidende Svend Kragh-Jacobsen, den Cavlingprisvindende journalist og forfatter Ole Vinding og charmøren og tegneren på Politiken Hans Bendix.

Selvfølgelig gik det ikke stille for sig, da de fire sofistikerede og sprudlende herrer (tituleret kardinaler) i udsendelsen talte om deres fællesoplevelser i barndommen, sladrede om kendisser (heriblandt Johannes V. Jensen) og udleverede hinanden. Kragh-Jacobsen driller bl.a. vennen Bendix med, at han er lidt for glad for kvinder – også andre end hustruen derhjemme. Der bliver røget cigarer, grinet og talt om livet i det gamle København – og nej, det er alt andet end langtrukne bedstefarfortællinger.  Det er yderst underholdende at være i selskab med de fire gamle krukker.

Hør udsendelserne “Kardinalernes middag” her.

Tegning: Lasse Blond Larsen © (Øverst fra venstre: Olaf Ussing, Svend Kragh-Jacobsen, Ole Vinding og den cigarrygende Hans Bendix).

Skriv en kommentar til Kaffeslabberas og kardinalsynder