Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Ekstra

Druk, druk og rapkæftet journalistik


Historierne – og de er nærmest mytiske – om Politikens frække lillebror er mange. Der er den om lederskribenten, der ragede uklar med bagsideredaktøren ”Gamle Madsen” – Povl Høst-Madsen – og sked på hans skrivebord, i sofaen på kontoret, i papirkurven og bagefter tørrede sig i gardinerne: Man fristes til at konkludere, at der må have været en del denne skribent skulle af med. Så er der også historien om praktikanten, der fik bank af en kulturjournalist, der tog ham for en indbrudstyv. Begge historier har et bærende fælleselement – rigelige mængder alkohol! Men inden vi helt sumper til i de ”spritvåde” fortællinger, så lad os huske på, at Ekstra Bladet også har en anden historie.

Dem der turde

Ekstra Bladet har en glorværdig fortid: Altid uopdragen, men også dagsordensættende. Avisens journalister har modtaget Cavlingprisen hele 6 gange, og adressen på Rådhuspladsen har huset berømte skribenter og kulturpersonligheder som f.eks. tegneren Storm P., den senere verdensberømte filminstruktør Carl Th. Dreyer, digteren Otto Gelsted, arkitekten og forfatteren Poul Henningsen (PH), forfatteren og korrespondenten Ole Vinding, forfatteren Thorkild Hansen, digteren Poul Borum, designeren Monica Ritterband og senest Anders Lund Madsen som bagsidebidragyder. Der er som nævnt mange historier om avisen, og den tidligere Ekstra Blads-journalist og tv-vært på DR, Gregers Dirckinck-Holmfeld, har samlet en del af dem i sin to-binds krønike: ”Tør – Hvor andre tier: Fæle Frejlif og hans drenge” og ”Tør – Hvor andre tier: Vrisne Victor og hans hvalpe” om formiddagsavisen fra 2003. Bøgerne er velskrevne, underholdende og flot illustrerede og kan anbefales til læsere, der tør gå bag facaden på en af Danmarks mest omdiskuterede aviser.

 

Skriv en kommentar til Druk, druk og rapkæftet journalistik