Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
family-of-man

The Family of Man


The Family of Man var en fotoudstilling, der første gang blev vist for offentligheden i New York i 1955. Fotografen Edward Steichen samt hans svoger Carl Sandberg er idémænd bag udstillingen, der rummede mere end 500 billeder taget af i alt 273 fotografer fra hele verden. Meningen med udstillingen var at skabe en bedre forståelse imellem mennesker efter krigen; at mennesker er ligeværdige uanset køn, race, kultur og klasse. Udstillingen indeholdt temaer som kærlighed, tro, fødsel, arbejde, krig og fred, og fotograferne var både professionelle og amatører, som alle havde portrætteret mennesker igennem deres linse.

Efter udstillingen udkom bogen The Family of Man med samme navn som udstillingen. Bogen kan stadig købes både brugt og ny i dag, f.eks. over Amazon.

Udstillingen har besøgt 37 forskellige lande på verdensplan og kan i dag ses i Luxemborg.

Skriv en kommentar til The Family of Man

1 kommentar

  1. I love this image by Eugene Smith! :)